De iPhone en iPad hebben bescherming ingebouwd tegen diefstal, maar de Apple Watch heeft een dergelijke functie (nog) niet. Wanneer je Apple Watch gestolen is, kan de dief het apparaten leeghalen en opnieuw koppelen aan z'n eigen iOS-apparaat.

Apple Watch kwetsbaar voor diefstal

Wanneer je iPhone of iPad wordt gestolen, dan kun je van een afstand voor ervoor zorgen dat de dief niet aan de haal gaat met je gegevens of het apparaat überhaupt kan gebruiken. De Apple Watch een dergelijke functie (nog) niet. Heb je zo'n Watch en wordt-ie gestolen, dan kan de dief hem leeghalen en opnieuw koppelen met een ander apparaat. Er is wel een wachtwoord aanwezig, maar die beschermt alleen je data. Maar wanneer je met een simpele methode de Apple Watch volledig wist, dan wis je daarmee ook dat wachtwoord.

Daarmee wis je natuurlijk ook alle data, dus daar kan niemand aankomen, maar je wist tevens ook ieder spoor van herkenning en is er geen manier meer op te achterhalen of het jouw Apple Watch is of niet. Ook is er niet zoiets als een Find my Phone-functie, waardoor de kans groot is dat de Apple Watch straks een populair doel wordt onder kwaadwillenden. Het is immers een duur, gewild en slecht verkrijgbaar apparaat. Bovendien is hij klein, maar nog steeds goed zichtbaar om je pols - het is geen gek idee dat dieven hem zouden willen stelen.

Sinds Apple voor manieren heeft gezorgd een gestolen iPhone of iPad terug te vinden dankzij functies als onder meer Find my Phone en dergelijke, is het aantal gestolen iOS-apparatne drastisch afgenomen. Dit deed Apple op aanraden van de autoriteiten en de kans is groot dat diezelfde autoriteiten wederom het bedrijf uit Cupertino moeten stimuleren met extra beveiligingsfuncties op de proppen te komen, zodat het geen groot gewild object wordt voor dieven. Hopelijk komt Apple snel met dergelijke features, want dit is slecht nieuws voor iedereen.