De bestuursvoorzitter van Apple, Tim Cook, heeft bekendgemaakt dat de Apple Watch een omzetrecord heeft behaald in het eerste financiële kwartaal van 2017. Dat betekent dat de smartwatch populair moet zijn geweest tijdens de afgelopen feestdagen.

Omzetrecord voor Apple Watch

Hoewel Apple wel ieder kwartaal de verkoopcijfers van producten als de iPhone en iPad naar buiten brengt, doet het bedrijf dat helaas niet net zo gedetailleerd als het om de Apple Watch gaat. Desondanks heeft bestuursvoorzitter Tim Cook laten weten dat de smartwatch van het bedrijf een omzetrecord heeft gevestigd en dus in feite niet aan te slepen was tijdens de feestdagen. Cook zegt dat de vraag naar het slimme horloge zo hoog was in het afgelopen kwartaal, dat het bedrijf helaas niet in staat was aan de vraag te voldoen.

Uiteraard is Cook erg blij met de vraag naar het product, zo laat de man weten tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers. Maar zonder harde cijfers kunnen we die vreugde helaas niet delen. Sterker nog, de cijfers die wél bekend zijn spreken het idee enigszins tegen. De categorie Other, waar de Apple Watch onder valt, laat een daling in omzet zien in het eerste kwartaal van 2017. Nu vallen er ook andere producten onder, maar dan nog is niet objectief vast te stellen of het nou wel of niet goed gaat met de verkoop van de wearable.