De Apple Watch krijgt een onofficiële, gratis Spotify-applicatie, genaamd Spotty. De release staat gepland voor medio februari. De applicatie moet met alle versies van de smartwatch van Apple werken, belooft de maker.

Spotty: de onofficiële Spotify-app voor Apple Watch

Medio februari komt er een Spotify-applicatie naar de Apple Watch, genaamd Spotty. Deze app moet het gat opvullen dat de muziekstreamingdienst zelf al een jaar of twee ongemoeid laat en is het werk van student en ontwikkelaar Andrew Chang. Spotty moet volgens Chang werken met alle versies van de Apple Watch en gebruikers toegang geven tot afspeellijsten en albums die staan opgeslagen in de officiële iOS-app van de dienst. Ook kun je geheel offline naar die opgeslagen muziek luisteren via het slimme horloge.

Dat moet vooral handig zijn voor de eigenaars van een Apple Watch Series 2. Momenteel kunnen die eigenaars alleen offline muziek opslaan via de Apple Music-app. Uiteraard heb je wel een Premium-abonnement op Spotify nodig, wil je gebruikmaken van alle functies die er zijn. Wanneer je de Apple Watch gekoppeld hebt aan je iPhone en de iOS-app van de dienst hebt opgestart, dan kun je met een simpele druk op de synchronisatieknop de gegevens uitwisselen. De app moet ergens volgende week beschikbaar zijn in de App Store van Apple.