Volgens een nieuw gerucht vanuit Korea is het zo dat het scherm van de Apple Watch-opvolger gelijk is aan zijn huidige voorganger. Dat betekent dat de schermgroottes 1,32 inch, van het 38 mm-model, en 1,5 inch, van het 42 mm-model, onveranderd zouden blijven.

Gerucht: Even groot scherm voor de Apple Watch 2

Er is een nieuw gerucht verschenen vanuit Korea: het scherm van de Apple Watch-opvolger zou namelijk even groot zijn als de modellen die nu al beschikbaar zijn. Mocht dit gerucht kloppen, dan betekent het dat de schermgroottes, ervan uitgaande dat er wederom twee groottes van de Apple Watch 2 uitkomen, onveranderd zullen blijven. Het 38 mm-model heeft momenteel een scherm van 1,32 inch en een resolutie van 272 bij 340 pixels en het 42 mm-model heeft een scherm van 1,5 inch, met een resolutie van 312 bij 390 pixels.

Hoewel LG momenteel de enige leverancier van Apple Watch-schermen is, vertelt het gerucht ons ook dat Samsung een groot deel van de productie voor de opvolger op zich gaat nemen en dan er direct een meer flexibeler Oled-scherm van maakt, samen met LG. Dit spreekt echter weer een ander gerucht tegen: LG zou namelijk de enige producent van Apple Watch-schermen blijven, ook voor het volgende model. De verwachting is dat de Apple Watch-opvolger al zo snel als volgend jaar op de markt moet komen; een datum is niet bekend.

Terwijl we het al ondertussen hebben over de Apple Watch 2, die een dunner scherm en een grotere batterij zou moeten krijgen, wachten we hier in Nederland nog steeds geduldig totdat Apple het slimme horloge in ons land lanceert. Vorige week kwam gelukkig naar buiten dat de Nederlandse releasedatum bekend is: vanaf 17 juli 2015 kun je de Watch aanschaffen. De prijzen liggen wel iets hoger in vergelijking met onze oosterburen, maar voor de rest heb je volop keuzes uit de verschillende modellen en bijbehorende banden.