Mocht je van plan zijn de Apple Watch te pre-orderen vanuit het buitenland, dan hebben we slecht nieuws: die komen in standaard combinaties. Het is dus niet mogelijk zelf een specifiek bandje uit te kiezen, bijvoorbeeld.

Geen keuze bij Apple Watch pre-orders

Mocht je van plan zijn vanaf 10 april een Apple Watch te vooruit te bestellen, de dag dat Apple pre-orders aanneemt voor het slimme horloge, met een specifiek bandje, dan hebben we slecht nieuws voor je. Je kunt namelijk niet zelf een bandje of omhulsel uitkiezen wanneer je dat begin april gaat doen. Apple heeft namelijk laten weten dat het de Apple Watch in  vooraf gekozen combinaties gaat aanbieden vanuit de online Apple Watch Store. De Apple Watch wordt dan eind april, de 24ste, aan je geleverd - hopelijk zoals jij hem zelf voor ogen had.

 

Wanneer je precies kunt vinden wat je voor ogen had in die online winkel, dan is dit natuurlijk geen probleem en kun je wellicht het horloge zelfs sneller bestellen. Anders moet je overschakelen op plan B. Plan B is om dus een standaard combinatie uit te kiezen en dan de horlogeband er extra bij te kopen. Komt de Apple Watch dan bij je binnen, dan dien je zelf het bandje te verwisselen. Nu is dat natuurlijk niet het grootste punt - het meest vervelende is dat je extra moet betalen voor hetzelfde product, want dat bandje moet je los kopen.

Begin maart van dit jaar kondigde Apple de de Apple Watch aan. De Apple Watch is een smartwatch van Apple, die je kunt koppelen aan je iPhone. Het onlangs vrijgegeven iOS 8.2 bereidt je iPhone alvast voor op de lancering van het slimme horloge, wanneer die eind april in een aantal landen, waaronder Duitsland en Groot-Brittannië, uitkomt. Verder kwam dinsdag naar buiten dat de Apple Watch niet helemaal waterdicht is en dat Apple het afraadt het horloge onder water te dompelen. Onduidelijk is wanneer de Watch naar Nederland komt.