Een Amerikaan dankt zijn leven aan de hartslagmeter in de Apple Watch om zijn pols. Dit is zijn verhaal.

James Green wist van zijn eigen hartproblemen. Op de Apple Watch had hij de app HeartWatch geïnstalleerd om zijn hartritme in de gaten te houden. Deze app sloeg aan. Hij kreeg een notificatie dat zijn hartslag abnormaal hoog was.

Bloedprop

Green ging naar het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat hij een longembolie had. Deze aandoening houdt in dat er een bloedprop in de longen zit en dat is levensgevaarlijk. Een onregelmatige hartslag en een snelle hartslag zijn twee symptomen die hierbij horen, en de Apple Watch ontdekte ze allebei.

Green doet zijn verhaal in een krant. Hij kreeg de notificatie op zijn Apple Watch en belde meeteen de dokter. Die zei, na onderzoek en behandeling, dat Green door dit telefoontje is gered; hij was zonder onmiddellijke medische hulp overleden.

Ziekenhuis

De medische hulp bestond uit een bloedverdunner, waardoor de gevaarlijke bloedprop in zijn longen oploste. Na die behandeling werd hij al snel uit het ziekenhuis ontslagen en sindsdien zit hij aan de bloedverdunners.

Voetballer

Er hebben al eerder verhalen de ronde gedaan over  miraculeuze reddingen door de Apple Watch. Een voetballer ging ooit naar het ziekenhuis omdat zijn horloge aangaf dat zijn hartslag rare dingen deed, waar werd ontdekt dat hij aan een ziekte leed die onmiddellijk behandeld moest worden. Zonder de Apple Watch om zijn pols om hem te waarschuwen, was de voetballer dood geweest.