De reparatiewebsite iFixit heeft de Apple Watch Series 2 uit elkaar gehaald en meldt dat de smartwatch is voorzien van een accu van 273mAh. Ook is er een luidspreker aanwezig die in staat is al het water buiten het apparaat te houden.

Accu van 273mAh voor de Apple Watch Series 2

iFixit, een populaire en bekende reparatiewebsite, heeft de Apple Watch Series 2 uit elkaar gehaald. Daardoor weten we nu exact wat voor accu er in de smartwatch geplaatst is. Apple geeft dergelijke informatie niet graag (zelf) vrij, maar de waarheid komt toch wel aan het ligt. De website heeft gezien dat de accu in de nieuwe smartwatch eentje is met een vermogen van 273mAh. Dat is aanzienlijk groter dan de batterij die in het vorige model zit, die beschikt namelijk over een accu met een vermogen van 205mAh.

Dat is een verschil van 33 procent. Helaas is het niet zo dat de smartwatch ook 33 procent langer meegaat en dat heeft onder meer te maken met de ingebouwde gps-chip en het scherm, dat nu veel helderder is. Daarnaast blijkt uit deze teardown dat de Apple Watch Series 2 beschikt over een speciale luidspreker die het apparaat ook meteen waterdicht maakt, omdat die speaker ervoor zorgt dat het water nergens komt waar het niet hoort te komen. Er is geen reparatiescore gegeven, maar het idee leeft dat de watch goed te repareren is.