Naar verluidt zal Apple Watch Series 2 geen grote vooruitgang boeken op het gebied van accuduur, mede dankzij de ingebouwde gps-chip. De verwachting is dat je ongeveer achttien uur met een volle accu zal doen. De originele Apple Watch biedt dezelfde accuduur, zonder gps, aan.

Apple Watch Series 2 gaat achttien uur mee - gerucht

Voordat Apple Watch Series 2 officieel werd onthuld, bestond het gerucht dat de smartwatch zou worden voorzien van een betere accu en een betere accuduur. Nu is het misschien wel zo dat de smartwatch over een betere accu beschikt, maar dat betekent niet direct dat je daardoor langer kunt doen met het apparaat. De Series 2 beschikt namelijk over een gps-chip. En zoals we allemaal weten kunnen die chips ervoor zorgen dat de accu van het apparaat snel wordt leeggetrokken - die die chip zorgt nu dus niet echt voor een vooruitgang qua accuduur.

Wel is het zo dat je locatie beter geregistreerd kan worden, wat vooral handig is voor de renners onder ons. Apple heeft helaas geen details over de grootte van de accu naar buiten gebracht of laten weten hoe lang het apparaat meegaat. De bovenstaande informatie is gebaseerd op wat Apple tot nu toe heeft laten zien van de Apple Watch Series 2. De originele Apple Watch biedt eveneens achttien uur gebruiksduur aan, maar dan zonder gps-chip. Wellicht is het mogelijk gps uit te zetten voor de Series 2, maar dat is op moment van schrijven niet zeker.