Apple heeft meer over de technische specificaties van de Apple Watch Series 2 naar buiten gebracht. Zo weten we wat de afmetingen zijn. Deze Apple Watch is iets groter dan zijn voorganger en dat heeft mogelijk te maken met de grotere batterij aan boord.

Dit zijn de afmetingen van Apple Watch Series 2

Zo op het eerste gezicht lijkt de Apple Watch Series 2 als een druppel water op zijn voorganger, de Apple Watch. Echter, nu Apple meer technische specificaties naar buiten gebracht heeft, kunnen we toch echt melden dat er enkele verschillen zijn. Desondanks zou je die zo op het oog niet meteen zien, omdat de verschillen heel onopvallend zijn. De nieuwe generatie Apple Watch-smartwatches zijn net even wat groter en dikker dan de eerste generatie en mogelijk heeft dat te maken met de iets grotere accu aan boord van het apparaat.

Het 38mm-model is 11,4 millimeter dik en weegt 28,2 gram. Het originele model is 10,5 millimeter dik en weegt 25 gram. Het 42mm-model is eveneens 11,4 millimeter dik en weegt 34,2 gram. Ter vergelijking: de originele versie van 42mm is ook 10,5 millimeter dik en weegt 30 gram. De nieuwe modellen zijn dus 0,9 millimeter hoger en wegen 4,2 gram meer en dat zou je als drager straks niet moeten merken. De overige afmetingen zijn overigens gelijk gebleven. Apple heeft niet bevestigd dat het verschil ligt aan de dikkere accu.