In Amerika wordt de nieuwe 4G lte-versie van de nieuwste Apple Watch verkocht met een bijbehorend mobiel abonnement. Dat kost 30 dollar om het af te sluiten, en vervolgens tien dollar per maand. Dat komt bovenop het bestaande mobiele abonnement. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van precies dezelfde verbinding als die van de iPhone van de bezitter van het horloge.

Wandelen zonder iPhone

De enige extra functie die hiervoor wordt verkregen, is de mogelijkheid om met dit 4G-horloge een wandeling te maken zonder de iPhone mee te nemen. Dan kan er zelfstandig mee worden gebeld en kan het apparaatje zelfstandig contact leggen met internet. Handig voor actieve buitensporters die geen zin hebben om hun telefoon mee te nemen.

Tientje per maand

Of die handigheid een tientje per maand waard is, waarvoor gewoon gebruik wordt gemaakt van het bestaande mobiele data-abonnement, moet de consument zelf bepalen. In Amerika is er nogal wat kritiek op. Het is niet zo dat de 4G-versie van de Apple Watch series 3 dingen kan die de wifi-versie van de smartwatch niet kan. Het enige verschil is de mogelijkheid om zonder iPhone het internet of het mobiele telefoonnetwerk op te gaan.

Verplicht abonnement

In de VS wordt nu de open vraag opgeworpen of dit wel zoveel geld waard is. De 4G-Apple Watch is al de duurste van de reeks, hij kost 399 dollar. Het verplichte abonnement en de entreekosten daar bovenop beslaan ook nogal wat geld. Apple heeft in de landen waar de 4G-Apple Watch wordt uitgebracht, contracten afgesloten met telecomproviders waar de wearable is te krijgen.

Nederland

In Nederland wordt voorlopig alleen de wifi-variant van de Apple Watch series 3 verkocht. Of de 4G-variant ook nog onze kant op komt, is onduidelijk.