De Apple Watch wordt in Nederland, en in veel andere Europese landen, niet met een 4G lte-chip verkocht. Maar in Amerika wel. Wie slim denkt te zijn en in Amerika een Apple Watch series 3 met 4G lte te kopen, kan dat beter laten. Die zal hier namelijk niet werken.

 

Roaming verboden

Het lijkt erop dat de lte-chip in de Apple Watch die in Amerika zal worden verkocht, niet geschikt is voor de Europese lte-netwerken. Het horloge werkt goed op diverse lte-netwerken die op verschillende plekken in de wereld worden gebruikt, maar niet op die van ons. Roaming van een Amerikaanse Watch series 3 op een Nederlands 4G-netwerk zal dus ook niet gaan lukken.

 

Ingebouwde simkaart

Het horloge ondersteunt namelijk geen roaming. De ingebouwde elektronische simkaart staat dat domweg niet toe. Stel dat er over enige tijd toch een Apple Watch series 3 met 4G uitkomt in Nederland, dan zal de werking daarvan dus voorbij de grens ophouden. Dan is het eigenlijk weer een ‘gewone’ lte-loze Series 3.

 

Lte-banden

Daarbij komt dat de Apple Watch series 3 4G in Amerika alleen geschikt is voor de Amerikaanse lte-netwerken, en niet voor de Europese. De chip is domweg niet geschikt (gemaakt) voor onze netwerken. Hoewel de hardware op zich dezelfde lte-banden ondersteunt, is de werking ervan beperkt tot de netwerken in de VS.

Deze wijsheid heeft website iMore opgetekend uit de mond van een Apple-medewerker die de Apple Watches aan de man moet brengen.

De Apple Watch series 3 4G heeft dus op vakantie in het buitenland weinig toegevoegde waarde ten opzichte van een ‘gewone’ series 3.