Een bekende Apple-analist meldt dat de kans groot is dat het bedrijf in de herfst van 2018 officieel de Apple Watch Series 4 gaat presenteren en uitbrengen. Deze nieuwe versie van de smartwatch moet een vernieuwd design gaan krijgen, eentje met een groter scherm, betere batterijduur en slimme gezondheidssoftware.

Apple Watch Series 4 verschijnt deze herfst - gerucht

Apple zal naar alle waarschijnlijkheid deze herfst een nieuwe Apple Watch gaan presenteren. Dat meldt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo, die Apple nauw in de gaten houdt. De Apple Watch Series 4, zoals de smartwatch nu wordt genoemd, moet een vernieuwd design gaan krijgen. Zo moet de smartwatch gaan beschikken over een groter scherm, langere accuduur en betere gezondheidssoftware. Heel veel details kan Kuo natuurlijk niet geven over het nieuwe slimme horloge, maar de beste man doet toch een poging in een voorspelling.

Het scherm op de Apple Watch Series 4 zal vijftien procent groter zijn en een meer trendy formfactor gaan krijgen. Dit nieuwe design, de nieuwe gezondheidssoftware en een prijsdaling voor de oude modellen moeten ervoor zorgen dat de omzet weer omhoog gaat bij Apple, meldt Kuo. Sterker nog, de analist verwacht een stijging van dertig procent als het om verkochte modellen gaat. In 2018 moet Apple daarvoor 22 tot 24 miljoen Apple Watches verkopen. De KGI Securities-analist heeft het vaker bij het rechte eind gehad als het om Apple gaat.