We zijn nog een paar weken verwijderd van het jaarlijkse event waarop Apple zijn nieuwe producten onthult. Verwacht wordt dat het bedrijf straks ook een vierde generatie Apple Watch onthult. Vandaag een nieuwe reeks geruchten over dat product.

Groter scherm Apple Watch Series 4

De nieuwe generatie Apple Watch zou op de eerste plaats voorzien zijn van een groter scherm dan de eerdere generaties. Eigenaren van eerdere generaties van de wearable die van plan zijn het nieuwste model aan hun pols te hangen, kunnen gelukkig gebruik maken van dezelfde bandjes als bij eerdere generaties.
 
Dat is een mooie zet, want zo maakt Apple eerdere accessoires tenminste niet overbodig. Dat is mogelijk doordat het formaat van de behuizing van het scherm ongeveer gelijk blijft. De randen worden echter kleiner, waardoor de nieuwe smartwatch wel een groter scherm krijgt. Eerder was er al het verhaal dat er twee varianten uitgebracht zouden worden: een met een 1,57-inch en een met een 1,78-inch display.

Kwestie van smaak

Mochten die verhalen kloppen, dan krijgen de nieuwe smartwatches van Apple een scherm dat ongeveer vijftien procent groter is dan dat van voorgaande generaties. Afhankelijk van de grootte van je pols, kan je beter de grote of kleine variant kiezen. Maar het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, en dat realiseert Apple zich terdege.
 
Of de berichten echt kloppen is uiteraard nog de vraag. Een echte bevestiging volgt pas in september, als CEO Tim Cook het podium mag betreden en zijn verhaal mag houden.