Dat de Apple Watch problemen heeft met de software, blijkt uit de recensies van de internationale pers. Maar die worden opgelost voordat het slimme horloge wordt gelanceerd, zo geeft Apple in een statement aan.

Softwareproblemen Apple Watch worden opgelost

De versie van de Apple Watch die Apple naar verschillende internationale media gestuurd heeft, heeft nogal last van wat softwareproblemen, zo blijkt uit recensies van die websites. Zo gaf de website The Verge aan dat de Watch soms moeite had met het weergeven van notificaties, er soms lang over deed om apps op te starten en niet altijd de correcte informatie toonde van de gekoppelde iPhone-applicaties. In sommige gevallen deden third-party applicaties het gewoon helemaal niet en liep het horloge voor enkele seconden gewoon vast.

Apple neemt die problemen met de software serieus en geeft in een statement aan hier aan te werken, om vlak voor de lancering, op 24 april, met een update te komen die deze problemen uit de wereld moet helpen. Echt specifieke informatie gaf het bedrijf verder niet, maar het is in elk geval goed om te weten dat Apple op de hoogte van de problemen is en er ondertussen aan werkt. De Apple Watch heeft meerwaarde wanneer je bepaalde apps vanaf je pols kunt bedienen en je daarvoor je smartphone niet hoeft te pakken - en zo werkt het natuurlijk niet.

Apple heeft in de afgelopen weken verschillende journalisten en redacteuren van internationale websites de kans gegeven aan de haal te gaan met de Apple Watch, onder andere tijdens speciale evenement. Ook heeft Apple, voordat het slimme horloge te pre-orderen is, verschillende leden van de pers al voorzien van een Apple Watch, zodat die allemaal netjes een artikel over het Apple-horloge online zetten wanneer het embargo verlopen is. Uiteraard net voordat er besteld kan worden - ook al kan de consensus Apple meer slecht dan goed doen.