De Apple Watch is her en der al uitverkocht, dus is het niet gek dat het apparaat nu al op eBay te vinden is. Maar wel voor een hoge prijs. Wil je toch per se een Apple Watch hebben, reken er dan maar op dat je er het dubbele voor moet betalen.

Apple Watch op eBay: pas op met wat je koopt

Sinds afgelopen vrijdag is de Apple Watch officieel te koop en vooruit te bestellen - zowel online, als in verschillende fysieke winkels. Maar zoals je wellicht al kunt verwachten, raakt dat slimme horloge nogal snel uitverkocht. En dat kan best: een Amerikaans marketingbureau gelooft dat er bijna een miljoen van die polsapparaten zijn verkocht in het eerste weekend alleen al, wat een Apple-analist al voorspeld had. Het is daarom niet gek dat Apple-fanaten er alles aan zullen doen een Apple Watch te pakken te krijgen - tweedehands of niet.

En het is ook niet gek om te bedenken dat een website als eBay momenteel overspoeld wordt met advertenties voor een tweedehands Apple Watch. Een Apple Watch die gekocht is met het doel doorverkocht te worden en dan natuurlijk voor ongeveer twee keer de originele prijs. Omdat het hier om hoge bedragen gaat (bijvoorbeeld 800 dollar voor de Apple Watch Sport van 399 dollar), moet je wel voorzichtig zijn met wat je koopt. Sommige verkopers tonen daarom het bonnetje of de mail met daarin de bevestiging van de pre-order.

Dan nog is het wellicht beter om alsnog te wachten totdat de Apple Watch weer beschikbaar is. Dat kan mogelijk tot juni duren, maar dan weet je in elk geval wel dat alles goed zit. Dat er niet mee gesjoemeld is en dat je gewoon het product in handen krijgt waarvoor je betaald hebt. Op de redactie zijn we geen fan van mensen die puur populaire spullen kopen om het voor meer dan de verkoopprijs door te verkopen, maar dat is nou eenmaal hoe de wereld werkt. Wij raden je aan alsnog te wachten totdat Apple zijn eigen magazijn weer heeft aangevuld.