Volgens The Wall Street Journal heeft Apple problemen met de trilmotor in de Apple Watch: daardoor is hij momenteel beperkt leverbaar. Tel daarbij op dat het apparaat extreem populair is en je hebt de conclusie dat je nog lang moet wachten op je eigen exemplaar.

Trilmotor defect in Apple Watch na productie

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple last van defecte trilmotoren in de Apple Watch en dat het daarom zo lang duurt voordat mensen hun eigen Apple Watch in ontvangst kunnen nemen. De trilmotor wordt geleverd door AAC Technologies Holdings en uit tests blijkt dat de motor het begeeft bij normaal gebruik. Maar dat kwam pas naar boven toen Apple al met de massaproductie in februari was begonnen. Dit kan dus onderdeel van het probleem zijn dat mensen zo lang moeten wachten tot ze hun Apple-horloge krijgen.

De trilmotor wordt in de Apple Watch wordt gebruikt als manier om gebruikers op de hoogte te brengen van notificaties. Apple gelooft dat die subtiele trilling een minder opdringerige manier is die notificaties over te brengen. Die motor gebruikt een speciale methode om een soort aantik-beweging te simuleren, waardoor het lijkt dat die gebruiker in kwestie wordt aangetikt op het moment dat je een notificatie krijgt. Leuke gedachte, maar wanneer die motor het dan bij normaal gebruik al begeeft, dan is het idee natuurlijk helemaal niets waard.

Eerder kwam dit probleem al aan het licht, maar nu is het dus een serieuze zaak. Ondertussen heeft Apple leveranciers van andere Apple Watch-onderdelen gevraagd de productie wat omlaag te schroeven, waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat die onderdelen zich niet ophopen, voordat het probleem is opgelost. Wat natuurlijk tot verbazing leidde bij die leveranciers, aangezien het geen geheim is dat Apple heel wat Apple Watches te produceren heeft, aangezien het polsapparaat ontzettend populair is in de landen waar-ie verkrijgbaar is.