Sommige Apple Watch-bezitters hebben aangegeven dat de hartslagmeter minder goed werkt nadat ze de eerste update geïnstalleerd hebben. Normaal gesproken controleert de Apple Watch elke tien minuten, maar dat is soms dus niet zo.

Apple Watch-hartslagmeter werkt minder goed na update

Sommige Apple Watch-eigenaars hebben aangegeven dat hun Apple Watch minder goed de hartslag meet na het installeren van de eerste update voor het apparaat. Die berichten komen zowel van het forum van Macrumors als de fora van Apple vandaan. Normaal gesproken is het zo dat de Apple Watch elke tien minuten je hartslag meet, maar in sommige gevallen zit er een uur of langer tussen. In dat uur is het zo dat de Watch constant om de pols heeft gezet - het is dus niet zo dat iemand hem heeft afgedaan.

HR.0

Onduidelijk wat er hier aan de hand is. Een oorzaak zou kunnen zijn dat Apple de frequentie van het meten heeft aangepast, zodat de batterij van het slimme polsapparaatje langer mee zou kunnen gaan. Dat lijkt onwaarschijnlijk, aangezien de website van Apple nog steeds aangeeft dat de Apple Watch elke tien minuten de hartslag van de drager checkt. Ook is het zo dat er niets in de changelog van de update te vinden is of een eventuele aanpassingen van de meting, dus voorlopig blijft het nog even gissen waardoor dit komt.

Gelukkig is het wel zo dat de hartslagmeter nog steeds prima werkt wanneer je hem handmatig aanzet of tijdens een workout, waar het nog altijd op dezelfde manier je hartslag meet als vanaf de launch. Desalniettemin is het een probleem dat Apple hoort op te lossen, aangezien de Apple Watch een belangrijk nieuw platform voor het bedrijf is, onder andere gericht op fitness, en dan wil je geen problemen hebben met de hardware - vooral niet met de hartslagmeter. Of dit probleem wordt opgelost met een software-update naar OS 1.02, is nog onduidelijk.