Hoewel er geen verkoopcijfers naar buiten mogen worden gebracht over de Apple Watch, verkoopt het apparaat misschien toch minder goed dan aanvankelijk gedacht, zo blijkt uit gegevens van een analist.

Apple Watch minder populair dan gedacht?

Het is denk ik wel veilig om te zeggen dat veel mensen benieuwd zijn naar het succes van de Apple Watch, de eerste smartwatch van het bedrijf uit Cupertino. Helaas is het zo dat geen enkele verkoop- of productiepartner mag melden hoeveel exemplaren er verkocht zijn, waardoor we dus pas met zekerheid kunnen zeggen dat de Apple Watch een succes is of niet wanneer Apple zelf de cijfers naar buiten brengt. Gelukkig hebben we nog altijd de analisten, die zelf cijfers naar buiten brengen op basis van feitelijke informatie.

Zo denkt Mark Li, van het Taiwanese Advanced Semiconductor Engineering Inc. (ASE), dat verantwoordelijk is voor de behuizing en vele chips in het slimme horloge, dat de Apple Watch toch minder goed verkoopt dan men denkt. Zo heeft ASE nog niet het punt bereikt waar het bedrijf quitte speelt; dan hadden er namelijk twee miljoen units per maand verscheept moeten worden. Op basis daarvan denkt de analist nu dat de Apple Watch toch niet zo goed verkocht is - het cijfer van vier miljoen stuks, dat eerder verscheen, lijkt dus te positief.

Eerder dachten analisten namelijk dat de Apple Watch ergens tussen de 2,85 en 5,7 miljoen keer verkocht zou zijn, wat gemiddeld neerkomt op 4,07 miljoen stuks. Daarna zag je al dat die mensen hun ideeën terugtrokken of aanpasten, omdat die vier miljoen wel een ontzettend positief beeld zou geven van een gegeven dat er helemaal bij in de buurt hoeft te komen. Tim Cook, de bestuursvoorzitter bij Apple, heeft al wel aangegeven dat de Apple Watch beter presteert dan de iPhone en iPad destijds deden en de verwachtingen overstijgt.