Ondanks groeiende concurrentie, zal de Apple Watch ook komend jaar het populairste product worden op de smartwatch-markt. Dat meldt CCS Insight op basis van een nieuwe marktanalyse. Het verwacht dat de verkopen van de Apple Watch het enorm goed zullen doen komend jaar.

Goed jaar voor de Apple Watch

CCS verwacht dat Apple dit jaar in totaal 14 miljoen exemplaren van de Apple Watch zal verkopen. Daarmee gaat 50% van de totale omzet op de smartwatchmarkt - dit jaar naar schatting 7,9 miljard dollar - naar de fabrikant uit Cupertino. Voor volgend jaar wordt een gigantische groei verwacht en zouden er in totaal 60 miljoen slimme horloges over de toonbank gaan.

Apple zal daarin volgens CCS wederom de hoofdrol spelen. Dat verwacht men vooral door de binnenkort te onthullen Apple Watch Series 3, die naar het schijnt over een LTE-chip beschikt. Dat horloge heeft dan geen aangekoppelde smartphone meer nodig, om gebruikt te kunnen worden om bijvoorbeeld te bellen.

“De toevoeging van verbeterde fitnesstracking mogelijkheden en waterdichtheid gaven de Apple Watch Series 2 een gigantische stimulans. Apple ligt mijlenver voor op de concurrentie en de hoog geanticipeerde introductie van een LTE-versie zal de verkopen alleen maar verder doen stijgen,” aldus George Jijiashvili, analist van CCS Insight.

Groeiende concurrentie

Ondanks dat CCS verwacht dat het komende jaar meer verkopen brengt, denkt het tegelijk dat de gemiddelde prijzen en het aantal verkopen per merk zullen dalen. Dat komt ook omdat veel merken voor het eerst een smartwatch presenteren, waaronder Fossil en Fitbit.

“Sommige gevestigde merken betreden voor het eerst de smartwatchmarkt. Als de verkopen niet voldoen aan de verwachtingen en verkopers veel onverkochte exemplaren hebben halverwege volgend jaar, zullen velen hun bemoeienis met de markt heroverwegen,” concludeert Jijiashvili.