Slecht nieuws voor diegenen die wachten op de Apple Watch, het eerste slimme horloge van Apple. Vandaag maakt het bedrijf uit Cupertino bekend dat de verkoop van het horloge uitgebreid wordt met zeven nieuwe landen maar helaas zit Nederland hier niet bij.

Tot nu toe was de Apple Watch in een klein aantal landen te koop, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Nederland behoorde, net zoals bij lanceringen van andere producten, niet tot de eerste groep. Voor de tweede groep landen maakte Nederland een goede kans omdat dit eerder bij de iPad en iPhone ook het geval was. Apple pakt het echter nu anders aan.

Apple laat vandaag weten dat de Apple Watch vanaf 26 juni in Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan te koop zal zijn. Nederland behoort dus niet tot de volgende groep landen, net als België. Helaas laat Apple niet weten wanneer wij Nederlanders dan wel voor het slimme horloge naar de winkels kunnen. Dat blijft dus vooralsnog gissen.

Ben jij in de markt voor een smartwatch en twijfel je nog over de Apple Watch? Neem dan onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door.