De directeur van Apple, Tim Cook, heeft bekendgemaakt dat de speciaal voor de Apple Watch bestemde App Store nu 3500 apps heeft. Cook geeft aan dat dit aantal al voorbij de eigen verwachtingen gegaan is en noemt de Store een succes.

3500 apps in Apple Watch Store

Ãpple-directeur Tim Cook liet tijdens een investeerdersvergadering weten dat de App Store, speciaal voor de Apple Watch, momenteel meer dan 3500 apps bevat. Geen misselijk aantal: tijdens de lancering van het slimme horloge werd geschat de diezelfde digitale winkel zo'n drieduizend apps in het assortiment had zitten. Dat leidde al tot de conclusie dat het aantal apps in een rap tempo toeneemt. Cook geeft aan dat deze ontwikkeling vooruit loopt op de verwachting die het bedrijf voor zichzelf had en noemt de winkel nu al een succes.

Ter vergelijking haalde Cook ook de cijfers voor de eerste iPhone en iPad tevoorschijn, over het aantal apps dat beschikbaar was tijdens de lancering van die apparaten. Voor de iPhone had de consument de keuze uit vijfhonderd apps, terwijl dat er voor de iPad al ruim duizend waren. Wat dat interne doel voor de Apple Watch was? Nou, om in elk geval boven die duizend applicaties uit te komen. En we kunnen concluderen dat dit ruimschoots gelukt is. Het is ook goed nieuws: het aantal apps kan een platform maken of breken.

Dat het succes van een platform grotendeels afhankelijk is van het áántal apps, weet bijvoorbeeld Microsoft als geen ander. Maar zoals Google inmiddels weet, is het aantal ook niet álles. Het is een constante strijd tussen kwantiteit en kwaliteit. Apple mag dan misschien niet de meeste apps hebben voor iOS, de kwaliteit ligt vaak wel hoog. Datzelfde kan helaas nog niet gezegd worden over de Apple Watch-apps. De eerste ervaringen zijn over het algemeen negatief, omdat app-makers niet precies weten hoe om te gaan met het kleinere scherm.