Uit de bèta van iOS 11 blijkt dat de Apple Watch mogelijk binnenkort toegang krijgt tot een extra serie aan te tracken workouts. In die bèta zijn namelijk icoontjes gevonden voor oefeningen en andere dingen die de smartwatch nu nog niet ondersteunt.

Meer workouts voor de Apple Watch

In de afgelopen weken is er veel nieuws naar buiten gekomen over nieuwe Apple-producten, via de bèta van iOS 11 en de firmware-update voor de nog niet gelanceerde Apple HomePod. In de iOS 11-bèta zijn nu ook verwijzingen gevonden naar aankomende functies voor de Apple Watch, zoals een serie nieuwe workouts. Die verwijzingen komen in de vorm van icoontjes in de companion app, voor sporten als American football, honkbal, bowlen, dansen, skiën, andere sporten in de sneeuw, touwtjespringen, surfen en nog veel meer.

Deze sporten zijn overigens niet opgedoken in de laatste bèta van watchOS 4. Wellicht betekent dit dat de bovenstaande sporten alleen kunnen worden getrackt op een nieuwe Apple Watch. Maar het kan ook zijn dat we de sporten pas gaan tegenkomen in watchOS 5. Op dit moment is daar nog niets over te zeggen. Veel van de sporten zouden gewoon softwarematig kunnen worden ondersteund, omdat er geen speciale hardware voor nodig is die er nog niet is. Op 12 september onthuld Apple mogelijk haar nieuwe smartwatch.