Apple is voornemens een modus voor in de bioscoop toe te voegen aan de Apple Watch, wanneer watchOS 3.2 gelanceerd wordt. Wanneer die modus wordt geactiveerd, dan zal het scherm niet zomaar aangaan wanneer je naar de film gaat.

Bioscoopmodus voor Apple Watch onderweg

Apple heeft laten weten dat eigenaars van een Apple Watch toegang krijgen tot een bioscoopmodus voor het apparaat. De nieuwe modus zal geïntroduceerd worden met watchOS 3.2, waarvan nog niet bekend is wanneer die update zal verschijnen. Met de modus is het mogelijk snel het geluid te dempen en ervoor te zorgen dat het scherm niet aangaat wanneer je een berichtje krijgt of je je arm beweegt. Hierdoor zou je geen overlast meer moeten veroorzaken voor andere bioscoopgangers, die niet om het licht van je smartwatch gevraagd hebben.

Je krijgt nog wel de notificaties binnen, maar alleen via een trilling. Wil je echt kijken wie wat zegt (en daarmee de mensen om je heen tot last zijn), dan kun je op de digitale kroon drukken om het bericht te lezen. Daarnaast zal watchOS 3.2 toegang krijgen tot SiriKit. Ontwikkelaars kunnen dan apps maken die toegang hebben tot de digitale assistent, op eenzelfde manier zoals dat nu ook gebeurt op de iPhone. Er is nog geen releasedatum vrijgegeven voor het nieuwe iOS. De nieuwste versie van watchOS is momenteel watchOS 3.1.3.