Apple werkt naar verluidt aan een augmented reality-bril, die zijn display combineert met een reguliere bril - net zoals Google Glass. Waarschijnlijk wordt dit product pas ergens in 2018 aangekondigd, met Bloomberg.

Augmented reality-bril van Apple?

Bloomberg meldt dat Apple werkt aan een eigen augmented reality-bril. Deze bril zou een scherm met digitale informatie gaan combineren met een reguliere bril, op eenzelfde manier zoals Google Glass dat doet (of deed). Op dit moment onderzoekt het bedrijf uit Cupertino de augmented reality-markt nog en de verwachting is dat de aankondiging van deze bril niet eerder dan in 2018 zal plaatsvinden. In de afgelopen maanden heeft de iPhone-fabrikant wel een hoop talent aangetrokken die kan helpen met augmented reality-technologie.

Verder meldt Bloomberg dat Apple ook al gesprekken heeft gevoerd met componentenleveranciers, zoals displays die dicht op het oog zitten. Daarnaast heeft de fabrikant bedrijven als PrimeSense, Metaio en Flyby overgenomen, die zijn gespecialiseerd in augmented reality-software, 3d-mapping en computervisie. Het uiteindelijk doel lijkt nu te zijn dat de bril aan een iPhone kan worden gekoppeld, die verantwoordelijk zal zijn voor het weergeven van de informatie. De digitale informatie wordt dan als een laag over de echte wereld weergeven, als het ware.

Dit zijn de verschillen tussen augmented en virtual reality.