Apple schijnt achter de schermen te werken aan een nieuwe tracker voor je gezondheid. Het gaat om een compleet nieuw product, aldus de geruchtenmakers, en dus niet zozeer om een goedkopere versie van de Apple Watch, bijvoorbeeld.

Werkt Apple aan een fitnesstracker?

Als we een nieuw gerucht over Apple mogen geloven, dan werkt het bedrijf aan een eigen fitnesstracker -- of iets dat daarop lijkt. Het gaat in elk geval om een gezondheidstracker, eentje die al in 2017 op de markt zou moeten verschijnen. Het apparaat zou naast de iPhone voor 2017 moeten worden uitgebracht, om het tienjarig bestaan van de smartphonelijn te vieren. De fabrikant schijnt ook al in gesprek te zijn gegaan met enkele producenten - waaronder Foxconn - en de (mogelijke) wearable zou gebruikmaken van 3D Touch.

Verder vertellen de geruchtenmakers dat het bedrijf al meer dan twee jaar aan de software voor dit apparaatje werkt. Mocht dat kloppen, dan is dit één van de meest serieuze pogingen van het bedrijf uit Cupertino op de gezondheidsmarkt. Deze tracker zou bedoeld zijn voor iedereen die sport of meer moet bewegen. Omdat fitnesstrackers de laatste tijd in populariteit toenemen - voornamelijk ook vanwege de vaak lage kosten - zou het zomaar kunnen dat de fabrikant een goedkoper alternatief voor de luxueuze Apple Watch wil aanbieden.