Apple zou naar verluidt momenteel werken aan slimme banden voor de Apple Watch, met daarin meer functies voor bijvoorbeeld fitness. Deze zogenaamde smartbands zouden werken met alle Apple Watches - consumenten hoeven dus geen nieuwe versie te kopen.

Gerucht: Apple Watch krijgt smartbands

Een nieuw gerucht claimt dat Apple momenteel zou werken aan smartbands die met elke Apple Watch zou moeten werken, die de mogelijkheden van het slimme horloge aanzienlijk zou moeten vergroten. De eerste smartbands zouden zelfs al in 2016 op de markt moeten verschijnen. Zoals je zou kunnen verwachten zouden de banden werken met de geheime (maar al lang niet meer geheime) poort in de Apple Watch, waar Apple tot op heden nog niet over heeft gezegd wat voor doel het precies heeft, de speculaties ten spijt.

Specifieke banden die worden genoemd hebben betrekking op het bloedzuurstofgehalte, de ademhaling, bloeddruk en de warmte die het lichaam afstoot. Over deze functies wordt gezegd dat ze nooit in de Apple Watch gebouwd hadden kunnen worden, vanwege onjuiste dataverzameling. Zo zou het onderdeel dat verantwoordelijk is voor het meten van de lichaamswarmte kunnen worden aangetast door het feit dat de Apple Watch zelf ook warm wordt - daar krijg je data uit waar de meeste mensen mogelijk ongerust van kunnen worden.

De eerste smartband zou dus begin 2016 moeten verschijnen. Apple zou werken aan meerdere soorten en aan banden in verschillende configuraties. De reden dat Apple de Apple Watch op deze manier zou willen uitbreiden, is omdat het bedrijf zich ervan bewust is dat consumenten niet elk jaar een nieuwe smartwatch willen kopen. Desondanks moet er natuurlijk nog steeds geld verdiend worden, dus moet er creatief gedacht worden. Wanneer Apple hier iets over bekendmaakt, is helaas niet naar buiten gebracht door de geruchtenmolen.