Apple zou met Carl Zeiss werken aan een augmentedreality-bril, die eruit zou moeten komen te zien als een reguliere bril. Dat meldt een Amerikaanse blogger, die claimt dat hij zijn informatie van personeelsleden van de lenzenmaker heeft gekregen.

Apple en Carl Zeiss werken samen - gerucht

Een Amerikaanse blogger claimt dat Apple momenteel samen met lenzenmaker Carl Zeiss werkt aan een speciale bril die ook beschikt over augmentedreality-functies. De man zegt dat zijn informatie bij enkele personeelsleden van de lenzenmaker vandaan komt. Het zou hier gaan om een lichte bril, die ergens dit jaar zal worden aangekondigd.
A Zeiss employee confirmed the rumors that Apple and Carl Zeiss AG are working on a light pair of augmented reality/mixed reality glasses that may be announced this year. (I thought it was next year but now that I saw this I believe it will happen this year).

Bloomberg meldde eerder dat Apple een augmentedreality-bril voor 2018 aan het klaarstomen is. De bril zou kunnen worden aangesloten op een iPhone en zodoende zijn informatie kunnen presenteren aan de drager. Apple heeft zelf nog helemaal niets losgelaten over dit product. Wel heeft ceo Tim Cook zich eerder uitgelaten over de technologie en noemt het "interessant". Ook vindt Cook dat augmentedreality een grotere impact op het dagelijkse leven kan hebben dan virtualreality. Het wachten is nu op de eerste aankondiging van het bedrijf.