De Apple Watch wordt sinds vandaag aan de eerste klanten geleverd en de verwachting is dat ook wij Nederlanders binnenkort voor de smartwatch naar de winkel kunnen. Apple gelooft in ieder geval heilig in de smartwatch, en waarom zou het bedrijf dat niet doen aangezien nagenoeg alles waarmee ze op de proppen komen een succes blijkt.

Bronnen uit de productieketen van Apple laten tegenover Reuters weten dat het bedrijf uit Cupertino verwacht dit jaar 20 miljoen smartwatches te verschepen naar retailers en consumenten. Dit aantal ligt volgens sommige analisten nog hoger maar aangezien de markt voor wearables, en dus ook smartwatches, nog zeer jong is valt er nog maar weinig over te zeggen. Apple zet in ieder geval vol in op het slimme horloge.

Toch had Apple zichzelf in eerste instantie een hoger doel gesteld, aldus één van de bronnen. Het bedrijf had als doel dit jaar 35 miljoen exemplaren van de Watch te verschepen maar de problemen met de productie zou dit als snel naar beneden bijgesteld zijn. Deze productieproblemen zouden inmiddels wel verholpen zijn.

Ga jij voor de Apple Watch? Lees ook onze artikelen met vijf redenen om de Apple Watch niet te kopen en vijf redenen om de Apple Watch wel te kopen.