Een analist denkt dat Apple volgend jaar vol gaat inzetten op virtual en augmented reality. Of daar nieuwe hardware bij komt kijken, is niet bekend helaas. Wel heeft het bedrijf achter de iPhone enkele interessante aankopen gedaan de laatste jaren.

Apple en virtual en augmented reality: dat wordt 2016

In 2016 zullen er een hoop virtual en augmented reality brillen verschijnen en Apple schijnt niet van plan te zijn het te laten gebeuren, zonder de markt te gaan betreden. Nee, een analist is nu van mening dat het bedrijf achter de iPad vol in gaat zetten op deze opkomende consumentenelektronica. Maar dan voornamelijk door meer aankopen te doen: bedrijven die al actief zijn binnen deze markten, op welke manier dan ook. Het is echter onduidelijk of er ook nieuwe Apple-hardware wordt gelanceerd.

De analist berust zijn mening op het verleden. Enkele Apple-aankopen op een rij:

  • Zo kocht Apple het bedrijf Faceshift. Dit bedrijf kan mensachtige emoties in 3D-modellen laden. De techniek van dit bedrijf is gebruikt in de nieuwe Star Wars-film (The Force Awakens);
  • In mei kocht Apple het Duitse AR-bedrijf Metaio;
  • En in 2013 kocht Apple PrimeSense: de producent die verantwoordelijk is voor de eerste generatie Kinect-camera's voor de Xbox 360.

Daarnaast heeft Apple nog enkele patenten in handen. Wederom een overzicht:

  • Een patent voor transparanten displays;
  • Een patent voor mobile mapping-oplossingen;
  • Een patent voor virtuele schermen, in combinatie met een iPhone;
  • Een patent voor een smartphone die fysieke objecten kan herkennen.

Al die patenten en gekochte bedrijven wijzen inderdaad op een trend. Het is nu nog afwachten totdat Apple aankondigt wat het van plan is en of er inderdaad nieuwe hardware wordt gelanceerd, gelijk aan Google Glass of zelfs iets als de Microsoft HoloLens.