Met de Aria module kun je Android Wear smartwatches en de Pebble Time ook met bewegingen besturen, zodat je maar één hand nodig hebt.

Aria Module

Smartwatches hebben doorgaans een relatief klein scherm, waardoor het lastig is om manieren te vinden waarop mensen intuïtief hun slimme horloge kunnen bedienen. De meeste bedrijven kiezen voor knoppen, zoals bijvoorbeeld Pebble met de Pebble Time en Apple met het kroontje aan de zijkant van de Apple Watch. Android Wear bedien je met aanrakingen en je stem, wat goed werkt maar niet altijd even handig is als je bijvoorbeeld in de trein zit. Voor de mensen die op zoek zijn naar een andere manier om hun Pebble Time of Android Wear smartwatch te besturen komt er binnenkort een oplossing: de Aria module.

De Aria module kun je vastklikken op je horloge, waarna het apparaatje de bewegingen van je pols registreert. Dit betekent dat je dus bewegingen kunt gebruiken om je smartwatch te bedienen, waardoor je bijvoorbeeld door een lijst kunt scrollen door simpelweg een beweging te maken met je wijsvinger. Ideaal voor als je je andere hand gebruikt om een beker, telefoon of iets anders vast te houden. De eerste video's van de Aria zien er goed uit, en de module lijkt echt net zo goed te werken als de makers je willen doen geloven. Helaas zal het nog even duren voordat je de Aria echt kunt uitproberen, want de Aria module wordt middels een Kickstarter-campagne gelanceerd.

Er zijn twee modellen beschikbaar: Een Pebble Time model van $69, en een Android Wear model van $169. De Android Wear versie is duurder omdat de module een Bluetooth-verbinding en batterij nodig heeft om te werken, bij de Pebble Time is dat niet nodig. De Kickstarter is vooral gericht op ontwikkelaars, die er gelijk een SDK bij krijgen. Het doel van de Kickstarter is nog niet bekend, de campagne gaat namelijk pas over een week of twee beginnen.