Speluitgever Ubisoft heeft tijdens een presentatie aangekondigd de Assassin’s Creed VR Experience uit te brengen naast de aankomende film. De virtual reality-ervaring is tegelijkertijd met de film geschoten.

Assassin’s Creed VR Experience onderweg

Ubisoft is voornemens een virtual reality-ervaring uit te brengen binnen de Assassin's Creed-franchise. Dat kondigt het Frans-Canadese bedrijf aan tijdens een presentatie tijdens GDC 2016. De ervaring heeft de naam Assassin’s Creed VR Experience meegekregen. Matthew Lewis, directeur en verantwoordelijk voor de vr-ervaringen bij Ubisoft laat weten dat deze vr-film samen met de bioscoopfilm is geschoten.
A cinematic VR experience being shot alongside the film, in every location. We’re working really hard to create a VR experience that’s on par with the motion-picture experience.

Assassin's Creed is een gamefranchise die wereldwijd veel fans voor zich heeft gewonnen, maar de laatste jaren wel in populariteit afneemt vanwege de jaarlijkse releases en de weinige vooruitgang in de gameplay. Hopelijk brengt dit dus een nieuwe ervaring met zich mee. Wat die ervaring precies inhoudt, is nog niet bekendgemaakt. Wel is alvast bekendgemaakt dat de grotere virtual reality-headset dit jaar kunnen rekenen op de release van de Assassin’s Creed VR Experience. Onduidelijk is nog welke headsets precies op een release mogen rekenen.