AsteroidOS is een nieuw en open source besturingssysteem voor smartwatches, die op enkele slimme horloges zelfs Android Wear kan vervangen. Omdat het open source is, ben je in staat zelf aanpassingen te maken aan de software.

AsteroidOS kan Android Wear vervangen op sommige smartwatches

Met Tizen, watchOS en Android Wear hebben we geen tekort aan besturingssystemen voor smartwatches, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor een andere operating system, zoals AsteroidOS. Dit is een open source besturingssysteem, gemaakt en onderhouden door een community. Het is ook gratis te downloaden en kan Android Wear op enkele smartwatches zelf vervangen. En omdat de software open source is, kun je zelf ook aanpassingen doen die bijvoorbeeld op Android Wear (grotendeels open source) niet mogelijk zijn.

Dat gezegd hebbende: het project is nog wel erg jong en dat betekent dat je er als consument wellicht nog even van kunt wegblijven. Er ontbreken nog dingen aan de software: zo bestaan er nog maar weinig apps en zien we dat Bluetooth nog niet overal functioneert. Mocht je wel de nodige ervaring als ontwikkelaar hebben, dan kun je het AsteroidOS wellicht helpen om te groeien. De community zoekt nog mensen die kan helpen met basale functies, zoals instellingen, agenda en meer. Ook ondersteunt het OS de wijzerplaten van Android Wear.