Asus heeft aangekondigd dat eigenaars van een ZenWatch 3 en ZenWatch 2 een update voor hun Android Wear-smartwatches kunnen verwachten. Eigenaars van de derde ZenWatch mogen, naast prestatieverbeteringen, ook nieuwe functies verwachten.

Download de update voor ZenWatch 3 en 2

Mocht je nu een Android Wear-horloge hebben, dan weet je dat het nog wel even duurt voordat Google de Android Wear 2.0-update vrijgeeft. Maar het staat fabrikanten van smartwatches natuurlijk vrij om zelf updates uit te brengen voor hun hardware en dat is wat Asus woensdag doet. Het bedrijf heeft namelijk updates vrijgegeven voor zowel de Asus ZenWatch 2 als de ZenWatch 3, die over-the-air gedownloaden kunnen worden. De ZenWatch 2 mag eigenlijk alleen rekenen op bugfixes en prestatieverbeteringen, zo meldt Asus.

Eigenaars van een ZenWatch 3 mogen rekenen op diezelfde prestatieverbeteringen en bugfixes, maar krijgen gelukkig ook enkele nieuwe functies. Zo is de Eco-modus verbeterd en krijgen eigenaars toegang tot een nieuwe instellingen voor de zelf instelbare knop. Daarnaast zijn er nieuwe thema's toegevoegd, zodat je het horloge verder kunt personaliseren. De fixes hebben betrekking op de bluetooth-verbinding, de notificatie voor het opladen van het slimme horloge en de wifi-verbinding. Daarnaast is ook de beveiligingsupdate van december toegevoegd.