Asus en Gigabyte zouden allebei plannen hebben om een VR-bril te maken. De fabrikanten willen de boot niet missen op de groeiende markt voor deze virtual realitybrillen.

Virtual reality

Een en ander wordt duidelijk uit een verslag van Digitimes, dat anonieme Chinese bronnen bij elektronicafabrieken citeert. Asus zou een wearable virtuele reality-bril willen maken die gebruikt kan worden bij de gaming-notebooks die het bedrijf produceert. Gigabyte Technology zou iets soortgelijks ontwikkelen, in samenwerking met VR-bedrijf 3Glasses.

Samsung Gear VR

Daarmee treden Asus en Gigabyte in de voetsporen van Samsung, die er met de Gear VR (hierboven afgebeeld) in is geslaagd om de virtual reality-apparaten naar het grote publiek te brengen. Sony, Oculus, HTC en andere bedrijven zijn nu ook bezig met producten voor deze groeimarkt.

Gaming laptops

Het ziet ernaar uit dat vooral laptop-producenten bezig gaan met het maken van VR-producten, want de vraag naar de traditionele draagbare computers loopt terug. VR wordt vooral gezien als een kans om de interesse in gaming laptops weer aan te wakkeren.

Oculus en HTC

Asus en Gigabyte hebben nog niets bevestigd over hun plannen, maar Digitimes verwacht dat hun VR-brillen in de eerste helft van 2016 zullen verschijnen. Als dat gebeurt, hebben consumenten ineens veel te kiezen, want Oculus en HTC komen in die periode ook met hun producten op de markt.