Asus Nederland heeft laten weten de aanvoer voor de ZenWatch te verhogen, zodat de smartwatch niet door heel het land uitverkocht raakt. De Asus ZenWatch is sinds vorige week te koop in Nederland en de belangstelling vanuit de consument is er.

Asus ZenWatch-aanvoer wordt verhoogd in Nederland

De Asus ZenWatch is sinds vorige week verkrijgbaar in Nederland en volgens fabrikant Asus is de Nederlandse belangstelling veel groter dan van tevoren verwacht. En hoewel de smartwatch nog redelijk goed verkrijgbaar is, zal Asus toch de aanvoer gaan verhogen, om ervoor te zorgen dat het horloge niet uitverkocht raakt in ons land. Mede door deze zet, ziet Rodney Voogel, country manager ASUS Benelux, voorlopig geen problemen met de verkrijgbaarheid. "De belangstelling overtreft onze hoogste verwachtingen."

De Asus Zenwatch is de eerste smartwatch van de Taiwanese fabrikant. Het bedrijf pakt het meteen goed aan door zich te focussen op een strak maar klassiek design en een roestvrijstalen behuizing. De smartwatch is voorzien van een 1.63-inch display met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Binnenin zien we een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, vergezeld door 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan intern opslaggeheugen. Ook is het horloge voorzien van een aantal populaire sensoren.

Het horloge heeft een gewicht van 75 gram en een afmeting van 50,6 x 39,8 x 7,9-9,4 millimeter. Asus maakt gebruik van het Android Wear-platform maar helaas is de Zenwatch niet voorzien van WiFi waardoor de nieuwe WiFi-functionaliteit niet gebruikt kan worden. Asus heeft zelf wel een aantal apps ontwikkeld voor het horloge, waarmee onder meer een alarm afgegeven kan worden als de smartphone te ver van de smartwatch verwijderd raakt en waarmee je de camera van je smartphone op afstand kunt bedienen.