We hebben er in de afgelopen tijd al veel geruchten over zien opduiken, maar nu is het eindelijk zover. Asus heeft middels een persbericht zijn nieuwste smartwatch aangekondigd. Het gaat om de ZenWatch 3, een horloge met een rond scherm en dat op Android Wear draait. Het is voor het eerst dat Asus voor zijn smartwatch kiest voor een ronde case die volledig aanpasbaar is.

Specificaties ZenWatch 3

De nieuwe smartwatch van Asus, de ZenWatch 3, draait op Android Wear en werkt vlekkeloos samen met Android- en iOS-toestellen. Verder beschikt het apparaat over 512MB werkgeheugen en 4GB aan eMMC Flash-opslaggeheugen. Het scherm van de ZenWatch 3 is een 1.39 inch AMOLED-variant met een beeldschermresolutie van 400 x 400 pixels. De ZenWatch 3 maakt gebruik van een 340 mAh-batterij, die razendsnel op te laden is. Binnen vijftien minuten is de batterij alweer voor 60 procent gevuld. Uiteindelijk moet een dergelijke accu zonder op te laden één tot twee dagen meegaan. Onder de motorkap zit overigens een Qualcomm Snapdragon Wear 2100.

Asus ZenWatch 3 1

Asus brengt de nieuwste ZenWatch in drie verschillende kleuren op de markt. Er komt een zilverkleurige uitvoering, een gunmetal uitvoering en een rose gold. Wat betreft horlogeband kan gekozen worden tussen rubber of leer. Naast dat de smartwatch volledig nieuw is, is er ook een geheel nieuwe ZenFit app. De ZenWatch 3 komt vanaf 229 euro op de markt en wordt in het vierde kwartaal van 2016 verwacht.