Asus is momenteel bezig met de laatste puntjes op de i voor een nieuwe smartwatch van het bedrijf, met een lange batterijduur per ontlading: tien dagen moet-ie meegaan. Ook wil Asus de nadruk op fitness gaan leggen.

Asus Vivowatch: de fitnesssmartwatch van Asus

Asus werkt momenteel aan een nieuwe smartwatch: de Asus Vivowatch. In tegenstelling tot de ZenWatch van het bedrijf, die draait op Android Wear van Google, zal de Vivowatch een veel grote nadruk op fitness gaan leggen. Naar verluidt gaat Asus het slimme horloge tijdens de Milan Fashion Week aankondigen en zal de Vivowatch een batterijduur van zo'n tien dagen hebben. Ter vergelijking: de onlangs gelanceerde Apple Watch moet je elke dag opladen, maar die is dan ook bedoeld met een ander gebruik in het achterhoofd.

Asus heeft al eens vaker teasers de wereld in geholpen over een smartwatch die wel tien dagen meegaat en dankzij de focus op fitness in combinatie met een processor die weinig energie slurpt, maakt Asus dit nu voor zichzelf mogelijk. Ook heeft Asus wel eens aangegeven dat 'een toekomstige smartwatch' niet op Android Wear zal gaan draaien - waarschijnlijk zal de Vivowatch de eerste zijn die dat niet doet, aangezien Android Wear wel de nodige energie verbruikt en daardoor eigenlijk niet in staat is tot tien dagen mee te gaan op één ontlading.

Hardwaredetails zijn niet bekendgemaakt. Er circuleren wel geruchten rond. Zo is de body van het apparaat gemaakt van roestvrijstaal en is-ie beschermt tegen water en stof. De Vivowatch zou in staat zijn zowel je hartslag- als je slaapritme te meten. Een prijs is helaas nog niet bekendgemaakt, maar Asus zou het horloge stevig in de markt willen zetten om het op te nemen tegen FitBit en Android Wear: meer premium voor een lagere prijs. Verwacht wordt dat de Asus Vivowatch tussen 14 en 19 april wordt aangekondigd in Milaan.