Asus heeft op maandag officieel de Asus ZenWatch 2 aangekondigd. Dat is een Android Wear-smartwatch met een metalen kroon aan de zijkant. De tweede smartwatch van het bedrijf uit Taiwan deelt dus een belangrijke feature met de Apple Watch.

De Asus ZenWatch 2 heeft een metalen kroon

Asus heeft tijdens de Computex-beurs in Taiwan officieel de Asus ZenWatch 2 onthuld. Net zoals de Apple Watch, heeft de ZenWatch-opvolger een metalen kroon aan de zijkant, waardoor je 'op een nieuwe manier kunt omgaan' met Android Wear. Hoe Asus dat kroontje gaat laten werken met de software is nog een vraagteken: het platform heeft in elk geval geen standaard ondersteuning voor extra hardware. De Asus ZenWatch 2 komt in twee formaten uit op de markt: een roestvrijstalen 49mm-versie en eentje van 45mm groot.

Dat is niet de enige keuze die je straks mag maken. Er komen drie kleuren aan: zilver, goud/rosé en gunmetal. Ook komen er in totaal achttien banden op de markt die je kunt combineren met het slimme horloge; van felgekleurde rubberen varianten tot aan leren versie met daarin diamanten van Swarovski, omdat het kan. De Asus ZenWatch 2 zal snel kunnen worden opgeladen dankzij de magnetische oplader en wordt ook voorzien van Gorilla Glass 3, die het amoled-diplay moet gaan beschermen van krassen en dergelijken.

Asus-ZenWatch-2

De Asus ZenWatch 2 wordt tevens voorzien van een next-gen Wellness-applicatie. Het slimme horloge kan dankzij ingebouwde sensoren meten hoe je lichaam presteert op een dag en biedt dankzij de Wellness-applicatie een overzicht van die prestaties. Je kunt die app ook gebruiken om fitnessdoelen in te stellen en bij te houden en biedt daarnaast ook snel te begrijpen grafieken aan, waarmee je in één overzicht ziet waar je aan toe bent.

Qua software biedt de Asus ZenWatch 2 ook leuke features, zoals de mogelijkheid je eigen wijzerplaat te maken. Ook heeft de Remote Camera-applicatie een update gehad, waardoor je bijvoorbeeld kunt kiezen welke camera je van je smartphone wil gebruiken, en geeft Asus aan dat alles qua besturingssysteem is verbeterd, maar dat het in de basis een écht Android Wear-apparaat is. Het is nog niet bekend wanneer de ZenWatch 2 uitkomt of wat hij gaat kosten. We verwachten dat dit later deze week bekendgemaakt wordt door de fabrikant.