Er is een nieuw gerucht verschenen over de Asus ZenWatch-lijn: de fabrikant zou de productlijn mogelijk willen laten vallen. De slimme horloges zouden namelijk helemaal niet goed verkocht zijn, aldus het geruchtencircuit.

Geen Asus ZenWatch 4 op komst?

Nadat Asus in de afgelopen maanden drie smartwatches heeft uitgebracht, lijkt er toch een einde te komen aan deze productlijn. Het ziet ernaar uit dat de fabrikant namelijk een einde wil maken aan de smartwatchlijn. Dat melden althans bronnen die bekend zijn met de situatie, omdat de slimme horloges helemaal niet goed verkocht zouden zijn. Het schijnt zo te zijn dat de ZenWatch-lijn momenteel vijf- tot zesduizend units per maand verscheept en dat is natuurlijk niet genoeg voor een bedrijf als commerciële optie.

Daarnaast zou de productie van de Asus ZenWatch 3 al zijn overgebracht naar een andere fabrikant. Natuurlijk kan het best zijn dat tegenvallende verkoopresultaten onderdeel zijn van de beslissing, maar het feit dat de adoptie van Android Wear 2.0 ook zo lang op zich laat wachten (en dat de ontwikkeling van dat platform sowieso erg traag gaat), speelt ongetwijfeld ook een rol. Desondanks is Wear 2.0 nu onderweg naar zowel de ZenWatch 2 als ZenWatch 3, dus daar kun je naar uitkijken. Maar of er een ZenWatch 4 komt, dat is nog onduidelijk.