Fabrikant Asus heeft laten weten dat die aanwezig zal zijn tijdens de IFA 2015-beurs en daar onder andere een smartwatch gaan presenteren. Daarnaast kunnen we ook nog een smartphone verwachten, maar de smartwatch staat voorlopig in de spotlight.

IFA 2015: Asus toont nieuwe smartwatch

De IFA 2015-beurs staat om de hoek, dus kunnen we uitkijken naar twee weken vol speculaties en geruchten van en over allerlei fabrikanten en hun producten. Heel veel bekende fabrikanten zullen aanwezig zijn tijdens dit evenement, waaronder Sony en dus ook Asus, die daar hun nieuwste en aankomende producten gaan presenteren. Asus heeft laten weten aanwezig te zijn met tenminste twee nieuwe producten: een smartphone en een eigen smartwatch, waar we alvast een afbeelding van hebben kunnen zien (zie hierboven).

Op 2 september zal Asus een persevenement houden waar het onder meer de smartwatch zal tentoonstellen. We hebben nog geen idee wat we van die smartwatch mogen verwachten, omdat er nog niets over naar buiten is gekomen in de vorm van een aankondiging, een lek, een gerucht of wild verhaal. Afgaande op de bovenstaande afbeelding kunnen we voorzichtig stellen dat het een slim horloge van een rond scherm wordt en mooi verhuld is in een metalen body, maar verder is de foto te onscherp om er nog iets uit op te kunnen maken.

Eerder kondigde Asus tijdens de Computex-beurs in Taiwan officieel de Asus ZenWatch 2 aan. Net zoals de Apple Watch, heeft de ZenWatch-opvolger een metalen kroon aan de zijkant, waardoor je ‘op een nieuwe manier kunt omgaan’ met Android Wear. Hoe Asus dat kroontje gaat laten werken met de software is nog een vraagteken: het platform heeft in elk geval geen standaard ondersteuning voor extra hardware. De Asus ZenWatch 2 komt in twee formaten uit op de markt: een roestvrijstalen 49mm-versie en eentje van 45mm groot.