Bij de FCC is een nieuwe Asus ZenWatch opgedoken. Het gaat hier om de Asus ZenWatch 3, die volgens de entry een rond scherm zal gaan krijgen. De verwachting is dat Asus de smartwatch tijdens de IFA in Berlijn zal gaan aankondigen.

Krijgen we een ronde Asus ZenWatch 3?

Er is een nieuwe Asus ZenWatch opgedoken bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. Mogelijk hebben we hier te maken met de Asus ZenWatch 3, omdat die naam op de bijgevoegde afbeelding te zien is. Opvallend is dat Asus dit keer aan een rond design heeft gewerkt, een trend die we toch steeds vaker tegenkomen voor smartwatches. Daarmee laten ze het vierkante design toch een beetje achter zich. De smartwatch biedt ondersteuning aan voor bluetooth 4.2 en wifi en wordt met een kabeltje opgeladen.

Mogelijk zitten er ook knoppen aan de zijkant van het slimme horloge, omdat er melding gemaakt wordt van 'customized keys'. Beide voorganger van de Asus ZenWatch 3 hebben ook een vierkant design. Maar nu Google Android Wear 2.0 klaarstoomt en optimaliseert voor ronde schermen, kunnen sommige fabrikanten niet meer achterblijven. Daarom zal Asus mogelijk - tijdens de IFA in Berlijn dit jaar - een nieuwe ZenWatch gaan aankondigen. Wat we verder van het scherm of de accu mogen verwachten, is helaas niet bekendgemaakt.