Asus heeft tijdens Computex Tapei in Taiwan niet alleen voor de schermen de nodige aankondigingen gedaan. De producent van computeronderdelen blijkt namelijk ook te werken aan een eigen VR-headset. Asus gaf de aanwezige pers bij de computerbeurs alvast een kijkje achter de schermen wat betreft de VR-headset, waar overigens nog hard aan gewerkt wordt.

Tot op heden heeft Asus nog niet veel losgelaten over zijn plannen voor zijn Virtual Reality-headset. Wat we in ieder geval wel alvast weten, is dat de headset op dit moment door het leven gaat onder de naam Asus VR. Het valt echter niet uit te sluiten dat het bedrijf er alsnog voor kiest om de naam uiteindelijk te wijzigen.

Asus VR mogelijk een Google Daydream headset

Volgens Mobile Geeks zal de VR-headset van Asus in ieder geval smartphones tot 5,7 inch ondersteunen. Het eerdergenoemde medium maakte bovenstaande video tijdens Computex Tapei en daaruit blijkt dat de stijl van het apparaat vanwege zijn bruine lederen riemen en gepolijste afwerking erg lijkt op de stijl die eerder al werd gebruikt bij de Zenwatch. Of het gaat om een speciale Google Daydream headset, is afwachten. Wel zouden we we de Asus VR nog dit jaar op de markt kunnen verwachten.