In augustus introduceerde Asus de Windows Mixed Reality Headset. Het was de bedoeling dat het apparaat nog in 2017 zou verschijnen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Nu heeft Asus bekend gemaakt dat de Asus Windows Mixed Reality Headset in het eerste kwartaal (ergens binnen nu en maart) in de winkels zou moeten liggen.

Futuristisch design met polygonen-look

In de Verenigde Staten dan althans. Of het apparaat ook binnen nu en eind maart een Europese release krijgt is nog niet bekend. Volgens Asus is de Windows Mixed Reality Headset makkelijk om te installeren, mede doordat er geen externe sensoren nodig zijn. Binnen tien minuten kun je aan de slag. Wat opvalt is het futuristische design met een polygonen-patroon aan de buitenkant. Door het handige flip-design kun je gemakkelijk wisselen tussen de virtuele wereld en de echte wereld.

De Asus Windows Mixed Reality Headset heeft twee schermen in een resolutie van 1.440 bij 1.440  met een 90Hz refresh rate. Beide schermen tonen een hoek van 95 graden en diverse sensoren laten je vrij bewegen door een mixed/virtuele wereld. Er is ruimte voor een 3,5mm-aansluiting en HDMI 2.0 en usb 3.0 worden ondersteund. Asus heeft nog geen prijs bekend gemaakt voor de mixed reality-headset.