Dankzij een veel sterkere oplader en een verbeterd intern ontwerp, kan de ZenWatch 2 maar liefst voor zestig procent opgeladen worden in vijftien minuten. Daarmee kan de ZenWatch 2 ook ’s ochtends nog van voldoende prik voorzien worden om de dag door te komen.

Nieuwe Asus ZenWatch 2 laadt veel sneller op

Dankzij een veel sterkere oplader en een verbeterd intern ontwerp, kan de ZenWatch 2 maar liefst voor zestig procent opgeladen worden in vijftien minuten. Daarmee kan de ZenWatch 2 ook ’s ochtends nog van voldoende prik voorzien worden om de dag door te komen. Om de ZenWatch volledig op te laden is zeventig minuten nodig. De relatief langere oplaadduur voor honderd procent is noodzakelijk om de accuduur ook na honderden oplaadcycli nog te kunnen garanderen. Maar dat geldt voor alle producten met een ingebouwde accu.

Opladen gebeurt middels een magnetische pogo-kabel, die eenvoudig te bevestigen is op de ZenWatch 2. De ZenWatch 2 had al een accuduur van ongeveer twee dagen, maar wordt door onder meer een OS-update verder verbeterd. In Ambient Mode komt de accuduur nu uit op 66,5 uur in plaats van 57 uur. Overigens kunnen ook de huidige ZenWatch 2-modellen de OS-update verwachten. Het design van de Android Wear-smartwatch is verder niet aangepast, dus zul je goed in de winkel moeten opletten welke versie je nu precies aanschaft.

Prijs en beschikbaarheid

De vernieuwde ZenWatch 2 met lederen band zal vanaf vandaag te koop zijn, vanaf 179 euro. Voor 239 is de ZenWatch 2 ook verkrijgbaar met metalen band.

Lees ook onze recensie van de smartwatch.