Tijdens de IFA in Berlijn heeft Asus officieel bekendgemaakt wanneer we de smartwatch mogen verwachten in Nederland en tegen welke prijs. De Asus ZenWatch 2 zal halverwege oktober verkrijgbaar zijn voor een verwachte verkoopprijs van 169 euro.

Asus ZenWatch 2: halverwege oktober verkrijgbaar

Met de Asus ZenWatch 2 valt op dat Asus verder borduurt op het design van de eerste Asus ZenWatch. De ZenWatch 2 wordt ook nu gemaakt van hoogwaardige materialen en met oog voor detail. Geheel nieuw is de metalen kroon, waarmee het nog eenvoudiger wordt om de ZenWatch te bedienen. De ZenWatch 2 zou daarmee niet alleen verfijnder moeten aanvoelen, maar ook de grens tusssen smartwatch en traditionele horloges moeten vervagen. Maar Asus belooft dat de tweede ZenWatch zelfs nog een stapje verder gaat.

Zo zal het slimme horloge verkrijgbaar zijn in twee formaten, met een zilverkleurige klok van 49 bij 41 millimeter of 45 bij 37 millimeter. In Nederland wordt de ZenWatch 2 (49 bij 41 mm) standaard geleverd met een donkerblauw lederen bandje en het kleinere formaat met een zacht roze variant. Maar dankzij het universele formaat is het ook mogelijk een bandje van eigen voorkeur te gebruiken. Ten slotte kan er gekozen worden uit talloze professioneel ontworpen watchfaces, die je vaak gratis vanuit Google Play kunt downloaden.

Prijs en beschikbaarheid

De ZenWatch 2 wordt van stroom voorzien met een magnetische oplader, welke in staat is om het horloge in 36 minuten voor de helft op te laden. In Nederland zal de ZenWatch 2 (49 bij 41 mm), inclusief lederen band, vanaf halverwege oktober te koop zijn, voor een adviesprijs van 169 euro. De kleinere variant (45 bij 37 mm) volgt later dit jaar, eveneens met lederen band, voor een adviesprijs van 169 euro. De ZenWatch 2 zal exclusief verkrijgbaar zijn bij een aantal populaire webshops en multimediawinkels, evenals de Asus-website.