De Asus ZenWatch weet een hoop mensen te overtuigen. Hoe zit dat straks met de opvolger van het slimme horloge, de Asus ZenWatch 2? Als het aan de directeur van het het bedrijf ligt, moeten we nog even op dat antwoord te wachten.

'Asus ZenWatch 2 verschijnt in 2016'

Sinds de lancering en aantal weken terug weet de Asus ZenWatch een hoop mensen te overtuigen en inmiddels is het horloge bekroond als één van de beste Android Wear-smartwatches. De combinatie van het simpele, maar strakke uiterlijk en de lage prijs, wist een hoop mensen te overtuigen er eentje te kopen. Hoe zal de opvolger het gaan doen? Nou, als het aan directeur van Asus ligt, dan moeten we nog even wachten tot we dat antwoord kunnen geven. Hoewel het bedrijf aangeeft wel aan een opvolger te werken, zal dat horloge niet het levenslicht gaan zien in 2015.

Echter, Jerry Shen, de directeur, heeft niets gezegd over een eventuele aankondiging, dus het is nog steeds goed mogelijk dat we volgend jaar een aankondiging kunnen zien van de Asus ZenWatch 2. Laten we hopen dat het in elk geval gebeurt voordat de kalander alweer op 2016 staat. Bovendien weet Shen al te vertellen dat we die Asus ZenWatch 2 in twee varianten mogen verwachten: eentje voor mannen en eentje voor vrouwen, net zoals Apple momenteel doet met de onlangs gelanceerde Apple Watch (behalve in Nederland; juni, iemand?)

Ondertussen is Asus begonnen met de verkoop van de eerste ZenWatch in Nederland. De smartwatch is voorzien van een 1.63-inch display met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Binnenin zien we een Qualcomm Snapdragon 400 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz terug, vergezeld door 512Mb aan werkgeheugen en 4GB aan intern opslaggeheugen. Het horloge is voorzien van sensoren voor onder meer het aantal stappen dat je zet, je hartslag en je slaapcyclus. De Asus ZenWatch wordt verkocht voor een adviesprijs van 229 euro.