Vorige week werd het al aangekondigd maar nu ligt de nieuwste ZenWatch van Asus ook daadwerkelijk in de Nederlandse winkels. De ZenWatch 3 kan in Nederland gekocht worden voor een prijs van 249 euro en komt in een beige en een donkergrijze variant.

Asus ZenWatch 3

De Asusn ZenWatch 3 is een premium smartwatch, voorzien van een behuizing die gemaakt is van roestvrij staal en randen die met diamant geslepen zijn. De horloge band is gemaakt van traditioneel Italiaans leer en moet het geheel dus met een premium look and feel afmaken.

Het horloge komt met een rond amoled-scherm met een formaat van 1,39-inch. Het scherm kan voorzien worden van diverse thema's en wijzerplaten en Asus heeft zelf een SmartAssistant ontwikkeld waarmee de belangrijkste informatie voor jou optimaal georganiseerd en weergegeven wordt. Natuurlijk is ook ZenFit aanwezig, waarmee je sportactiviteiten bij kunt houden. Het geheel draait op Android Wear-software.

Volgens de Taiwanese fabrikant moet de ZenWatch 3 25 procent minder energie verbruiken dan de vorige generatie smartwatch. Er is een accu van 340mAh aanwezig, die binnen vijftien minuten tot zestig procent opgeladen kan worden. Een nieuwe Eco Mode kan ervoor zorgen dan de batterijduur met 200 procent verlengd wordt door netwerkactiviteiten en notificaties uit te schakelen.

Bij onderstaande winkels is de nieuwste smartwatch van Asus te koop voor een prijs van 249 euro. Lees ook onze hands-on review van de Asus ZenWatch 3.