Asus heeft bekendgemaakt dat de Asus ZenWatch 3, een Android Wear-smartwatch, vanaf volgende week te koop is in Nederland. Dit slimme horloge draait op Android Wear van Google en gaat een vanafprijs meekrijgen van 249 euro (aanvankelijk was dat 229 euro).

Asus ZenWatch 3 volgende week te koop

Consumentenelektronicafabrikant Asus heeft bekendgemaakt dat de Android Wear-smartwatch ZenWatch 3 vanaf volgende week te koop is in Nederland. Het slimme horloge zal een vanafprijs krijgen van 249 euro en in twee kleuren verkrijgbaar zijn, te weten zilver en metaal (een kleur die wordt omschreven als gunmetal). De meegeleverde horlogeband is van leer gemaakt. Daarnaast krijgt de consument toegang tot zes thema's en de keuze uit zo'n vijftig digitale wijzerplaten. Die wijzerplaten kunnen door de gebruiker zelf ook aangepast worden.

De Asus ZenWatch 3 beschikt over een rond amoled-scherm en drie fysieke knoppen op de rand. Met die knoppen kun je de smartwatch bedienen, naast natuurlijk de bediening middels het touchscreen. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon Wear 2100, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. Het ronde scherm biedt een formaat van 1,39-inch aan, evenals een schermresolutie van 400 bij 400 pixels. Verder is er een accu van 340mAh aanwezig, die binnen vijftien minuten tot zestig procent opgeladen kan worden.