Asus is in Nederland begonnen met de verkoop van de Zenwatch. Deze smartwatch, draaiend op het Android Wear platform, kan gekocht worden voor een prijs van 229 euro.

De Asus Zenwatch is de eerste smartwatch van de Taiwanese fabrikant. Het bedrijf pakt het meteen goed aan door zich te focussen op een strak maar klassiek design en een roestvrijstalen behuizing. De Zenwatch is hierdoor één van de meest aantrekkelijke slimme horloges op de markt.

De smartwatch is voorzien van een 1.63-inch display met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Binnenin zien we een Qualcomm Snapdragon 400 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz terug, vergezeld door 512Mb aan werkgeheugen en 4GB aan intern opslaggeheugen. Het horloge is voorzien van sensoren voor onder meer het aantal stappen dat je zet, je hartslag en je slaapcyclus.

Het horloge heeft een gewicht van 75 gram en een afmeting van 50,6 x 39,8 x 7,9-9,4 millimeter. Asus maakt gebruik van het Android Wear-platform maar helaas is de Zenwatch niet voorzien van WiFi waardoor de nieuwe WiFi-functionaliteit niet gebruikt kan worden. Asus heeft zelf wel een aantal apps ontwikkeld voor het horloge, waarmee onder meer een alarm afgegeven kan worden als de smartphone te ver van de smartwatch verwijderd raakt en waarmee je de camera van je smartphone op afstand kunt bedienen.

De Asus Zenwatch kan onder meer bij onderstaande winkels besteld worden voor een adviesprijs van 229 euro.