Athena is een gloednieuw slim apparaat dat ervoor moet zorgen dat vrouwen veiliger over straat kunnen. Het bedrijf achter de wearable had één grote missie tijdens het ontwikkelen van zijn gadget: het beschermen van vrouwen tegen fysieke aanvallen met slechts één druk op de knop. Om dat te bereiken is Athena op de markt gekomen, een apparaat dat vanaf nu te pre-orderen is. Athena hoopt er met zijn nieuwe wearable in te slagen om het aantal aanvallen op vrouwen te verminderen. Het bedrijf achter het gadget wil dat vrouwen hun eigen leven kunnen leiden zonder dat ze angstig zijn.

Hoe werkt Athena?

Als je je in een noodsituatie bevindt, dan klik je drie seconden lang op de knop op het apparaat. Die actie zorgt ervoor dat er een bericht wordt verstuurd naar je familie en vrienden. Het bericht bevat de locatie waar je bent. Daarnaast zal er een luid alarm klinken om een aanval op voorhand alvast te kunnen voorkomen. Daarnaast heeft het slimme sieraad een andere modus. Mocht je je bedreigd voelen, kun je drie keer op de knop drukken. Dat zorgt ervoor dat het alarm niet af gaat, maar dat je geliefden wel een melding ontvangen met de locatie waar je je bevindt.

De prijs van de Athena?

Op dit moment is Athena dus als pre-order te bestellen. Liefhebbers die er nu alvast voor kiezen om het apparaatje voor te bestellen, betalen twintig procent minder dan de uiteindelijke verkoopprijs. Voor 80 dollar kun je de nieuwe eigenaar zijn van het apparaatje, dat leverbaar zal zijn in de kleuren zilver, roségoud en zwart. Naar verwachting zullen de bestelde Athena's in het najaar van 2016 geleverd worden. Het slimme sieraad, dat gewoon op een shirt, een tas of aan een broek vastgeklikt kan worden, werkt overigens met zowel Android als iOS.